Gránit Otthon Kalkulátor – Találd meg álmaid otthonát a segítségünkkel

Közzétéve:

A tapasztalat egyértelműen azt mutatja, hogy az utóbbi időszakban tovább emelkedett azok száma, akik külső forrás, banki hitel és állami támogatások segítségével szeretnének ingatlanhoz jutni. Az újonnan megjelenő hitelopciók mellett egy ideje talán kevesebb figyelem jutott a piaci kamatozású lakáshitelekre, ugyanakkor ne feledjük, hogy ezek a hitelek azok számára is elérhetőek, akik még nem terveznek családalapítást.

Online kalkulátor és hitelbírálat – a kényelem diadala

A Gránit Bank által kínált, a hiteligényléshez köthető kényelmi szolgáltatás a Gránit Otthon Kalkulátor, mely a Gránit Bank weboldalán érhető el. Ha bizonytalan vagy a lehetőségeid tekintetében, itt pár kattintással és néhány adat megadásával azonnal megtudhatod, hogy milyen állami támogatások jöhetnek szóba és a piaci kamatozású jelzáloghitelre is kaphatsz egy előzetes hitelbírálatot, emellett pedig az online kalkulátor segítségével a kölcsön és a törlesztőrészletek összegéről is képet kaphatsz.

Ha hitelfelvételben gondolkozol, mindenképpen érdemes létrehoznod egy Digitális Ügyfélfiókot is, hiszen ezáltal az online ügyintézés még tovább egyszerűsödik, illetve az előzetes hitelbírálat PDF verziója is ezen a felületen keresztül érhető majd el számodra. Amennyiben a felkínált hitelkondíciókkal elégedett vagy, illetve megfelelsz a feltételeknek és a szükséges dokumentumokat is feltöltötted itt, a kérelmet online benyújthatod. A Bankot elegendő csak a szerződéskötéskor felkeresned.

Az összes lehetőség egy kalkulátorral

A megadott adatok alapján kiszámoljuk, hogy mely állami támogatások és hitelek kombinációja lehet az ideális pénzügyi megoldás számodra.

Részletes, személyre szabott kalkulátor

Megtudhatod, hogy mennyi állami támogatást és hitelt kaphatsz, így egyszerűen megismerheted a jogosultság főbb feltételeit.

Szakértői segítség

Célunk, hogy a hitelfelvétel folyamata egyszerű és érthető legyen, ezért személyes szakértőd segít minden lépésben.

Mivel számol a kalkulátor?

  • Gránit NHP Zöld Otthon Lakáshitel: A Gránit NHP Zöld Otthon Hitel kizárólag minimum BB energiabesorolású, maximum 90kWh/m2/év primer energiafelhasználású új ingatlan vásárlására, építésére szolgálhat, és az igénylőnek 10 évig életvitel szerűen a célingatlanban kell élnie.

  • CSOK: A Családi Otthonteremtési Kedvezmény, röviden CSOK, a gyermekes vagy gyermek(ek)et vállaló családokat támogatja ingatlanvásárlásban, építésben, vissza nem térítendő támogatással.

  • Otthonteremtési Kamattámogatású Hitel: A több gyermekes CSOK mellé igényelhető fix kamatozású vagy az NHP Zöld Otthon Programon belül kamatmentes hitel összegét a megadott adatok alapján kiszámoljuk, hogy a kedvező kölcsön lehetőségét a maximális összegben kihasználhasd.

  • ÁFA támogatás: Adóvisszatérítési (ÁFA) támogatás a következő esetekben igényelhető:

    Új építésű lakás vásárlása esetén a lakás ÁFA-ja (5%) támogatás formájában a CSOK-kal együtt igényelhető, generálkivitelezéssel épülő új lakóépület esetében a vállalkozási ( kivitelezői) szerződés ÁFA-ja (5%) támogatásként igényelhető. Az új, saját szervezésben épülő lakóingatlan esetén a számlák 27%-os ÁFA tartalma 5 millió forintig támogatásként igényelhető CSOK igénylése nélkül is.

  • Gránit Lakáshitel: Piaci lakáshitel, mely önmagában vagy kamattámogatott hitellel, vissza nem térítendő támogatásokkal együtt igényelhető a saját erő kiegészítésére.

A három sarokpont: hitelösszeg, futamidő, ingatlanfedezet

Ha már szóba került az ingatlanfedezet és a felvehető hitelösszeg kérdése, nem árt, ha – kiegészítve a futamidő hosszával – ezeket részletezzük is, hiszen az ügyfelek számára talán ez a három paraméter a legkomolyabb vízválasztó a hiteligényléssel kapcsolatban. Vegyük tehát szép sorjában, hogy mire számíthatunk:

  • Hitelösszeg: először is a felvehető hitel alsó határa 1 millió forint. Ennél kisebb hiteligény esetén lakáscélú jelzáloghitelért nem folyamodhatsz. A hitel maximum összegét a fedezetül felajánlott ingatlan értéke és az igénylők jövedelme, fennálló hiteltartozásai határozzák meg.

  • Futamidő: a futamidővel kapcsolatban elsősorban az dönt, hogy milyen összegű havi törlesztőrészletek fizetését tudjuk vállalni. A minimum futamidő 5 év, a maximum 35 év, de ezt meghatározza a hitelfelvevők életkora is, mert a hitel lejáratakor a legfiatalabb adós nem lehet 75 évesnél idősebb.

  • Ingatlanfedezet: lakáshitelek esetén mindenképpen szükséges ingatlanfedezet bevonása az igénylés folyamatába. A Gránit Bank csak az általa meghatározott településekből álló településlistán található lakóingatlanokat fogadja el fedezetként.

Vissza az összeshez