Rendkívül kedvező kondíciók mellett kínál Diákhitel Számlát a Gránit Bank

Közzétéve:

Nulla forintos számlavezetéssel, ingyenes bankkártyával, díjmentes elektronikus utalással, pénzbeli jóváírásokkal, valamint lakáshitelekhez kapcsolódó kamat-, és további egyéb díjkedvezményekkel kínálja Diákhitel Számláját a Gránit Bank.

A Gránit Bank – mint a Diákhitel Központ Zrt. által kiírt közbeszerzési pályázat egyik nyertese - Diákhitel Számla vezetési szolgáltatást kínál a Diákhitelt igénylő felsőoktatási, szak- és felnőttképzési hallgatók számára. Az újonnan igényelt Diákhitel1 konstrukciót a Diákhitel Központ már kizárólag csak Diákhitel Számlára folyósítja, de fennálló diákhitelek, és újonnan igényelt Diákhitel2 vagy Képzési Hitelek esetén is lehetősége van a diákoknak a Gránit Diákhitel Számlát választani.

„Megtisztelő számunkra és egyúttal nagy örömünkre szolgál, hogy a Diákhitel Központ pályázatának egyik nyerteseként olyan fiatal generációk számára nyújthatunk rendkívül kedvezményes, díjmentes számla- és szolgáltatáscsomagot, akik már „digitálisnak születtek” és így a legnyitottabbak az innovatív digitális banki megoldásainkra” hangsúlyozta Hegedüs Éva a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója.

A Diákhitel Számla rendkívül előnyös kondíciók mellett érhető el a Gránit Bankot választó hallgatók számára. Díjmentes a számla vezetése valamint a hozzá kapcsolódó dombornyomott bankkártya is. Díjmentesek továbbá az elektronikus csatornákon benyújtott eseti utalások, a csoportos beszedési megbízások és a rendszeres forint utalások is. A diákokat a Bank díjmentes iSMS-ben értesíti a bankszámlájukon megvalósult tranzakciókról. A Gránit Diákhitel Számla konstrukcióhoz díjmentes értékpapírszámlanyitás és számlavezetés, valamint díjmentes állampapír vétel és eladás is elérhető. A Gránit Bank kamatkedvezményt kínál a diákoknak lakásvásárlási céljaik megvalósításához, és egyéb céljaik finanszírozásához is.

A Gránit Diákhitel Számlához a Bank további számos kedvezményt biztosít, így:

  • 32.000 forint jóváírás jár szelfis számlanyitás esetén,
  • 9.000 forint jóváírás a sikeres ügyfélajánlás után,
  • 4%-os jóváírás a folyósított Diákhitel összege után, amely félévente akár 30.000 forintot is elérhet*.
  • a mindenkor érvényes MNB alapkamat mínusz 5,00%, azaz jelenleg évi 8,00% látra szóló kamat és EBKM a számlán lévő szabad pénzeszköz után**,
  • Babaváró hitel igénylése esetén emelt szintű, 205.000 forint összegű jóváírás,
  • feltétel nélkül köthető le a Gránit KamatMax Plusz betét***,
  • 10% kedvezmény jár a Platinum kártya éves díjából,
  • Platinum kártya birtokosoknak díjmentes Press Reader alkalmazás használat, amellyel 7.000 újság érhető el.

A diákoknak új Diákhitel vagy Képzési Hitel igényléskor nincs más dolguk, mint kiválasztani a Gránit Bankot Diákhitel Számla vezető bankjukként. A Diákhitel konstrukcióval már rendelkező hallgatók pedig a Diákhitel Direkt fiókon keresztül a „Nyomtatványok-Kedvezmények” menüpontban jelezhetik a Gránit Diákhitel Számla iránti igényüket.

A tájékoztatás nem teljeskörű, a részletes feltételeket a Gránit Diákhitel számlacsomagról szóló Hirdetmény, Általános Szerződési Feltételek és az Üzletszabályzat tartalmazza, melyek megtalálhatók a GRÁNIT Bank honlapján (granitbank.hu/hirdetmenyek) és az ügyfélforgalom számára nyitva álló helyiségekben kifüggesztve.

*A Bank Gránit Diákhitel Számlára érkező szabad felhasználású Diákhitel1 folyósításának hónapjában a folyósított összeg 4%-ának megfelelő összeget jóváír az Ügyfél számláján. A jóváírásra a folyósítás hónapjának utolsó napjáig kerül sor. A kedvezmény a tanulmányi félévenként elérhető legmagasabb hitelösszeg alapján került meghatározásra. A jóváírás csak azon hónapokban teljesül, amelyben az Ügyfél számlájára szabad felhasználású Diákhitel1 folyósítása történik.

** A Diákhitel Számla látra szóló kamata a diákhitel folyósítás jóváírásának hónapjában a folyósítás napjától kezdődően: Mindenkori éves MNB alapkamat mínusz 5%, jelenleg: évi 8,00% (EBKM: 8,00%) Azon hónapban, amelyben a Diákhitel Számlán diákhitel jóváírás nem történik a látra szóló kamat mértéke:0,01%;

*** KamatMax Plusz Betét: A Bank napi kamatszámítással változó kamatot fizet, melynek mértéke a mindenkori éves MNB alapkamat mínusz 2,00%, jelenleg: évi 11,00%. A 471/2022. (XI.21.) Korm. rendeletben meghatározott 20 000 000 Ft alatti összegben kötött betétszerződésekre érvényes, ezt meghaladóan a hivatkozott Korm. rendeletben meghatározott kamatmérték alkalmazandó. A betéti szerződés részletes leírását az Üzletszabályzat és a Betétügyletek ÁSZF tartalmazza. Éves kamat a feltételek nem teljesítése esetén 0,50% (EBKM: 0,50%) Éves kamat a betét lejárat előtti feltörés esetén az eltelt naptári napokra járó kamat 50%-a, jelenleg évi 5,50 % (EBKM: 5,50 %) Részletek és feltételek: granitbank.hu/lakossag/megtakaritasok/kamatmax-plusz-betet.

Vissza az összeshez