Öko kalkulátor

Közzétéve:

2023. október 26. és november 30. között a Gránit Bank megduplázta a Gránit eBank applikáció Öko Kalkulátor funkciójával vásárolt fákat, így védve élőhelyünket! A kampány első két hetében 12-szer több fát ültettek napi átlagban az ügyfeleink, a teljes több mint egy hónapos kampányidőszak alatt összesen ötször annyi fára fizettek be adományt, mint az azt megelőző egy hónap alatt. A legaktívabb ügyfelünk pedig 15 fát vásárolt ez idő alatt ökológiai lábnyomának csökkentésére.

A banki mobilalkalmazás Öko Kalkulátor funkciójával a kártyabirtokos követheti a bankkártyás költéseihez kapcsolódó CO2 kibocsátást, amelyet fák vásárlásával – pár kattintással - semlegesíthet is az appban. Az adományai alapján megvett facsemetéket a 10 millió Fa Alapítvánnyal együtt a bank dolgozói ültetik el. Minél több fa ültetését támogatják az app felhasználói, annál magasabb szintet érhetnek el a karbonsemlegességben. Az Öko Kalkulátorral indulása óta már több mint 3500 fát vásároltak a Bank ügyfelei.

A Bank munkatársai rendszeresen részt vesznek közösségi faültetéseken a 10 millió Fa Alapítvány önkénteseivel, ennek keretében jövőre már lombot adó fákat ültettek 2023. december 2-án Kispesten. Az Öko Kalkulátorban vásárolt fák elültetését pedig a tavasszal kezdjük hasonló közösségi programok keretében.

Vissza az összeshez