A Gránit Bank megvásárolja a De Lage Landen International B.V. magyarországi lízingcégeit

Közzétéve:

Az akvizícióval a Bank tovább bővíti szolgáltatási palettáját és üzleti aktivitását

2024. január 10-én aláírásra került a De Lage Landen International B.V. és a Gránit Bank között az adásvételi szerződés, amely keretében a Gránit Bank megvásárolja a De Lage Landen Finance Zrt.-t és a De Lage Landen Leasing Kft.-t.

2024. január 10-én aláírásra került a De Lage Landen International B.V. és a Gránit Bank között az adásvételi szerződés, amely keretében a Gránit Bank megvásárolja a De Lage Landen Finance Zrt.-t és a De Lage Landen Leasing Kft.-t. A tranzakció a szükséges (Magyar Nemzeti Bank és Versenyhivatal által kibocsátott) engedélyek kézhezvételét követően zárul. A zárást követően a cégek Gránit Pénzügyi Zrt. és Gránit Lízing Kft. (lízingcégek) néven - a korábbi kiszolgálási színvonalat és termékkínálatot megtartva - működnek tovább. Az ügyfeleknek a tulajdonosváltás kapcsán természetesen semmiféle teendőjük nincsen. A tranzakció illeszkedik a Gránit Bank hosszú távú stratégiájába, amelynek keretében – többek között - a lízing üzletág fejlesztését tűzte ki célul.

„A lízingcégek akvirálása az üzleti aktivitás és értékajánlat bővítésével hozzájárul a bankcsoport részvényesi értékének növeléséhez. A lízingcégek magas szakmai színvonalú és értékes tapasztalattal rendelkező menedzsmentjének és szakértő csapatának munkájára a Bank hosszú távon kíván támaszkodni.” – hangsúlyozta a megállapodás kapcsán Hegedüs Éva a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója.

A lízingcégek elődei több mint 30 éve vannak jelen a magyar piacon, és az utóbbi 15 évben az eszközalapú finanszírozási megoldásokban  globálisan piacvezető holland székhelyű DLL csoport tagjaként megbízható finanszírozási partnerei a vállalkozásoknak, több alszegmensben is piacvezető szereplők.

A Gránit Bank 2023-ban is folytatta a növekedést: az előzetes adatok alapján mérlegfőösszege meghaladta az 1270 milliárd forintot, az adózás előtti eredménye meghaladja a 20 Mrd Ft-t, valamint több mint 140 ezer ügyfélszámlát kezel, továbbá a piaci átlagot lényegesen meghaladó hatékonysági és jövedelmezőségi mutatókkal rendelkezik, bankcsoport szinten pedig több mint 2400 milliárd Ft vagyont kezel.

A Gránit Bankcsoport, amely 2022-ben szerzett részesedést az Equilor Befektetési Zrt-ben és 2023-ban a Gránit Alapkezelő Zrt.-ben, tovább folytatja stratégiájának megvalósítását a lízingpiacon való terjeszkedéssel, amely hozzájárul a részvényesi érték növekedéséhez.

Vissza az összeshez